Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

buang plak.

Ms Google

Saje nak kongsi, semalam kebetulan dah cuti ade plak kat klinik apalagi amik kesempatan jumpa ngan doktor gigi.. tunggu punya tunggu last2 nmpak sorang minah ni mcm ai kenal jek.. hehe..
hek eleh minah ni satu tmpat keje masa ai muda2 dulu..kukuikui.. tegur la dia, nasib baik dia masih ingat kat ai ni... hehe mcm jejak kasih la pulak.. kebetulan la kot .. dia datang ngan husband dia.. bila dia kawen ni.. tak ajak pun.. ;P
dah dua hero dah dia ...huhu cepatnyer.. tak sempat la ai nak kejor.. borak punya borak.. ting tong 4059 bilik 3. alamak no phone tak amik lagik lak.. siap pesasn kat dia tunggu sampai ai keluar.. tak puas beb. jupa kawan lama.. hehe..
cerite gigi plak..:-
masuk je dlm bilik tu.. doktor tu punya la serius.. pastu tu berlakula soal jawab:-

Doktor   : Apa masalah?
Me        : Nak cuci gigi n then nak cek gigi yg tak tumbuh ni..
Doktor   : Ok.. Baring sini.. ( adalah kerusi tu..)
Me tanpa berlengah baring.. hehe rasa gayat lak.. lama tak baring kat klinik gigi nih.. (nmpak sgt lama tak cek gigi.. sepatutnye 6 bulan sekali yer)
Doktor   : bukak mulut besar2 yer.
Nurse tu bg aku penyedut tu( tuk sedut air yg dlm mulut tu suh aku pegang sendiri..)
Doktor  : nurse gigi @#&&#@^(.  1 gigi hilang.... (hehe nak tergelak plak aku..)
I rasa gigi taring u ni tak de la.. satu ni tak tumbuh or sudah cabut?
Me        : rasa2 mmg takde dari kecik. tp mcm ade benda keras kat dlm gusi tu but tak sakit.
Doktor   : ooo. tp gigi taring yg lagi satu ni kecik la.. I rasa yg ni gigi susu la..( alamak masih kecik lagi ke ai ni.. huhu.. mantap je aku tengok tak goyang pun..)
lepas ni u pegi UH /PPUM ambil scan xray gigi u ni.. kat sana dorang ble cek detail..
Me         : Ok.. so saya nak datang cni balik ker tuk cuci gigi..
Doktor    : tak payah.. sana buleh buat
Nurse      : u kene pegi sebelum pukul 3.30ptg ( citt.. mane boleh da.. ai ada appointment tu blood test kul 2.. len kali la nampaknyer..)
Masa ai bangun dari kerusi tu.. doktor tu panggil ..
Doktor    : U baring balik, ai cuci terus la gigi u.. tak payah u nak datang balik ( ai penin ai td suh buat kat UH..hurm..)
tak sampai 5 minit doc tu gerudi gigi ai.. pastu suh kumur2.. ai tengok berketul2 darah keluar... akhirnye sampai kesudah mulut tak sedap rasa..

Keluar dari bilik tu kawan ai masih ade lagi.. siap tanye sekejap je.. doc tu buat ape jer.. ai senyum je.. pas tukar2 phone no n fb ai pun keluar dari tmpat tu.. kul 2 datang balik tuk blood test plak..

Moral of the story.. sayangi lah gigi kite.. klau sakit gigi tak boleh makan.. heheh..

4 ulasan:

  1. huhuhu..akak pun dah lama tak cuci itu plak gigi tau.

    BalasPadam
  2. hehe.. pegi lah kak, klinik kerajaan murah.. tp.. sabo je lah..

    BalasPadam
  3. hehe..kelaka la cik tney ni..ada ka masih ada lg gigi susu..wakakakaka...

    BalasPadam
  4. ha tu la cik daha.. doktor tu kata.. masih kecil lagi ai rupanye..hehe

    BalasPadam

Pencoret Setia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails